Asiantuntijoiden mukaan tietyt kuntosaliohjelmat soveltuvat toisia paremmin rasvanpolttoon. Katso tästä, millä keinoilla saadaan tehokkaimmat tulokset.

Aerobinen treeni on hyväksi mutta ei oikotie onneen

Aerobinen treeni on suosittu tapa polttaa rasvaa. Keventajat.fi-verkkosivun asiantuntijan Timo Haikaraisen mukaan aerobinen liikunta ei kuitenkaan itsessään ole tehokas laihdutusmenetelmä, vaan on tärkeää kiinnittää samalla huomiota ruokavalioon, muuten vaa’an lukemat eivät putoa. Vältä siis liikoja kaloreita, se on kaiken a ja o, kun yritetään pudottaa kiloja.

kuntosaliohjelma

Tehdessäsi aerobista treeniä pidä rasitustaso sellaisena, että pystyt puhumaan puuskuttamatta, koska silloin kehosi keskittyy rasvavarantojen käyttöön.

Älä turhaan treenaa tyhjällä vatsalla, jos se ei tunnu hyvältä. Tämä merkillinen trendi ei lisää merkittävästi rasvanpolttoa.

Pidä yllä lihaksiasi

Kaikki liikunta polttaa kaloreita, se on selvää. Kaikki liikuntamuodot eivät kuitenkaan ole yhtä tehokkaita laihduttajan näkökulmasta. Asian tekee erityisen hankalaksi se, että väärin kuntoilemalla katoavat rasvakilojen sijaan lihakset.

Laihduttamisen yhteydessä on hyvä pitää yllä lihaksia kuntosalitreenillä. Käy salilla 1-2 kertaa viikossa. Älä jaa treenipäiviä osiin esimerkiksi yläkropan ja alakropan välillä, vaan huomioi koko keho joka salikäynnillä. Näin pidät yllä lihasmassaasi. Huomaa, että mitä enemmän sinulla on lihaksia, sitä enemmän kehosi kuluttaa kaloreita liikunnassa. Kyseessä on siis oikein toteutettuna suorastaan positiivinen kierre.

Hyödynnä intervalliharjoituksia

Useiden viimeaikaisten tutkimusten mukaan rankat intervalliharjoitukset ovat erinomainen tapa pudottaa painoa nopeasti. Raskas ja nopea liikunta, kuten sarja 30 sekunnin mittaisia polkupyöräsprinttejä, polttaa uskomattomia määriä kaloreita. Intervallit ovat monin verroin tehokkaampia kuin aerobinen liikunta. Nopeita pyrähdyksiä kannattaa siis harjoittaa ihan tavallisen päivittäisen liikunnan keskellä, jos mielii päästä kiloista eroon. Etenkin hölkkälenkin keskellä intervallit ovat helppo tapa lisätä hyödyllistä rasitusta.

Muista kuitenkin, että aerobisella liikunnalla on tosin monia muita terveyshyötyjä, joita rankalla treenillä ei saada aikaan. Liian kovaa treenaavat kärsivät muun muassa rauhallisia liikkujia useammin vammoista ja sydänvioista. Muistetaan siis maltti ja harkinta myös laihdutusliikunnassa.

Lue lisää aiheesta Keventäjät.fi-sivustolta:
Mikä on parasta rasvanpolttoliikuntaa?
Uskomaton tutkimustulos: Jo näin lyhyt treeni päivässä polttaa kaloreita
Tämä keino polttaa vatsamakkaroita tehokkaasti