acai-marja

Käyttäjien arvostelu: 1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (3 ääntä, keskiarvo: 4,33 kautta 5)
Loading...

Acai marjat ovat superfood-ruoaksi luokiteltavia marjoja, jonka ravintoarvot ovat huikeat moniin muihin marjoihin verrattuna. Brasilian tiheistä sademetsistä kotoisin oleva palmupuun marja on huikea luonnollinen lääkeaine Suomen synkkeneviin talvisiin iltoihin. Punaviiniksi sanottu acai-marja sisältää kymmenen kertaa punaviiniä enemmän antioksidantteja, jotka pitävät sairaudet loitolla. Antioksidanttien lisäksi marja sisältää erityisesti kasvissyöjille tärkeitä omega6- ja 9 rasvahappoja. Acai-marjaa on käytetty Etelä-amerikassa vuosituhansien ajan paikallisten keskuudessa, ja paikalliset lääkärit ovatkin suositelleet acai-marjojen päivittäistä nauttimista etenkin lapsille ja vanhuksille.

Acai-marja jauhe

Tilaa Acai-jauhe netistä – Hyvinvoinnin.fi

Mitä Acai-marjat sisältävät?

  • 100 grammaa kuivattua acai-marjaa sisältää:
  • 533,9kcal
  • 52,2g hiilihydraatteja
  • 8,1g proteiinia
  • 32,5g rasvaa
  • 250 milligrammaa kalsiumia
  • 4,4 milligrammaa rautaa
  • 1002 U A- ja C – vitamiinia

Acai-marjojen vaikutukset

Marjojen on kliinisissä kokeissa todettu laskevan verenpainetta, ja parantavan vastustuskykyä sairauksia kohtaan. Antioksidanteilla on myös syöpiä ehkäisevä vaikutus. Kliinisissä kokeissa acai-marjojen antioksidanttien on todettu tappaneen leukemian syöpäsoluja. Yleisiä etuja marjaa päivittäin käytettäessä on kohentunut virkeys sekä mielialan paraneminen.

Mistä tätä superfoodia saa?

Acai-marjan ongelma on, että parhaat ravintoarvot ja hyödyt marjasta saa, kun sen nauttii tuoreena. Koska lähes poikkeuksetta kaikki acai-viljelmät sijaitsevat Etelä-amerikassa, on ainoa vaihtoehto toimittaa niitä pikapakasteena, tai jauheena. Acai-jauhetta sisältävät juomat ovatkin suosittuja, ja niitä on saatavilla monista eri terveyskaupoista. Marjaa on myös saatavan pakasteena hyvin satunnaisesti ainakin Helsingissä, ja liikkeistä kannattaakin kysyä, voivatko he esimerkiksi tilata acai-marjoja pakastettuna. Hyvinvoinnin tavaratalo myy acai-jauhetta sekä tabletteja, mehuina sekä suklaana.

Kuinka saada hyödyt irti käytössä

Kuten sanottu, acaita tulisi nauttia mahdollisimman tuoreena. Runsaiden ravintoarvojen katoamisen vuoksi marjan kypsennystä tai keittämistä tulisi välttää. Mikäli ostat marjaa pakasteena, ei sitä tulisi sulattaa, vaan laittaa jäiset marjat esimerkiksi tehosekoittiin soijamaidon kanssa, ja jauhee maistuvaksi kylmäksi juomaksi. Acain käyttö tulisikin pitää mahdollisimman prosessoimattomana.

Kotoinen mustikka muistuttaa acai-marjaa

Mikäli acai-tuotteiden hinta on liian korkea, on budjettiystävällisempi vaihtoehto supisuomalaiset mustikat. Mustikat sisältävät samoja ainesosia ja ravinteita kuin acai-marjat (tosin vähemmässä määrin), ja mustikkaa löytääkin talvisaikaan pakasteena kaikista kaupoista. Mikäli haluaa saada mustikasta kaiken irti, kannattaa suosio pohjoisesta poimittuja mustikoita, sillä niissä ovat parhaat ravintoarvot. Lapin mustikka onkin mustikoista paras.

Tilaa netistä

Acai-marja jauhe

Tilaa Acai-jauhe netistä –