Käyttäjien arvostelu: 1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Kukaan ei ole vielä äänestänyt. Ole ensimmäinen!)
Loading...

Soija on hyvä proteiinin lähde, ja kasvissyöjien vaihtoehto, sillä se on täysin kasviperäinen. Soija on hyvä, melko hitaasti imeytyvä, aminohappojen lähde. Soijalla on paljon hyviä vaikutuksia. Sen on ennen harjoittelua todettu vähentävän haitallisten kemikaalien määrää elimistössä. [1]

Soijan maine on huono, ja sitä pidetään huonompana palautusproteiinina kuin esimerkiksi heraa. Tällä väitteellä ei kuitenkaan näytä olevan totuuspohjaa. Journal of the International Society of Sports Nutritionin julkaiseman tutkimuksen mukaan, hera- ja soijaproteiini ovat palautusjuomassa samalla viivalla, eikä soija myöskään laske miesten testosteroniarvoja. Huomionarvoista on, että em. tutkimus kesti vain 12 viikkoa.
Tutkimukset Laurentian yliopistolla Kanadassa sekä Indianan lääketieteellisellä yliopistolla antoi saman suuntaisia tuloksia [3] [4]. Tutkimuse Indianassa oli tosin tehty rotilla.

Yhteenvetona voidaan sanoa, että soija vaikuttaa vähintään yhtä hyvältä lisäproteiinin lähteeltä kuin herakin.

Annostus:
Soijaa suosittelemme käytettäväksi samalla tavalla kuin heraakin.

Mistä ostaa?

[1] Int J Sport Nutr Exerc Metab. 2004 Apr;14(2):125-32
[2]
Effect of protein source and resistance training on body composition and sex hormones
[3]Effect of whey and soy protein supplementation combined with resistance training in young adults.
[4]Feeding meals containing soy or whey protein after exercise stimulates protein synthesis and translation initiation in the skeletal muscle of male rats.