Proteiinilisät ovat pahamaineisen kurjaa syötävää. Nykyään on kuitenkin tarjolla erilaisia tuotteita, jotka tekevät proteiinin saannista huomattavasti miellyttävämpää. Lue lisää proteiiniherkuista.

Proteiinipannukakut siirapilla

Proteiinipannukakku on jo klassikoksi muodostunut proteiiniherkku. Jos kuntosalitreenin jälkeen tarvitsee helppoa ja maukasta proteiinin lähdettä, proteiinipannukakut syntyvät helposti ja menevät kurkusta alas ketterästi.

Monet valmistavat proteiinipannukakkunsa kuitenkin mahdollisimman tylsällä tavalla tavalla. Kannattaisi kokeilla erilaisia pannukakkureseptejä ja etsiä sellaisia, jotka miellyttävät eniten. Treenaaminenkin on motivoivampaa, jos tiedossa on jälkeenpäin terveellistä suosikkiherkkua.

Löydät runsaasti erilaisia reseptejä proteiinipannukakkuja varten tästä Bodybuilding.comin artikkelista. Kullekin reseptille on

Aloittelijoille perusvinkkinä voi todeta suoraan, että erinomainen ja helppo lisuke pannukakuille on kaloriton pannukakkusiirappi, joita valmistaa muun muassa Walden Farms.


Proteiinikakkua vai proteiinipizzaa?

Sekalaiseen ruoanlaittoon sopii monikäyttöinen proteiini- ja hiilihydaattijauhe. Tällaista valmistaa muun muassa POW. Myös vegetaristeille sopiva jauhe soveltuu monenlaisten taikinaa sisältävien herkkujen valmistamiseen. Oman maun mukaiset proteiinipatukat, proteiinipullat ja proteiinimuffinit syntyvät helposti leivontajauheen avulla. Sen avulla voi tehdä jopa pizzapohjan!

Proteiinipirtelö

Proteiinipirtelö on ehkä helpoin tapa nauttia herkullinen proteiinivälipala. Proteiinijauheen voi sekoittaa erilaisiin hedelmiin ja marjoihin tehosekoittimella. Kokeile myös lisätä siemeniä ja mausteita. Esimerkiksi tuore minttu voi tuoda yllättävän ulottuvuuden proteiinipirtelöösi. Jos haluat tavallista makeamman pirtelön, lisää mukaan steviaa.

Proteiinivanukas

Proteiinivanukas on terveellinen herkku lihastreenaajalle. Vanukkaan voi ostaa joko valmiina purkissa kerta-annoksina tai jauheena isommassa pussissa, jolloin se pitää itse valmistaa maitoon sekoittamalla. Huomaa, että vanukasseos tulee jättää pariksi tunniksi viileään jähmettymään ennen sen nauttimista.

Proteiinikahvi

Proteiinikahvi voi kuulostaa älyttömältä päähnpistolta, mutta joskus se voi olla juuri se, mitä kaivataan. Aamukahvin korvaaminen proteiinikahvilla voi olla järkevää, jos muuten aamulla tuntuu vaikealta syödä tuhdisti. Proteiini nimittäin pitää vatsan kylläisenä pitkään ja helpottaa näin terveellisen ruokavalion ylläpitämistä päivän aikana. Pieni määrä kofeiinia voi myös olla paikallaan ennen treeniä – tosin liikaa ei kannata nauttia.

Scitec Nutritionin Protein Coffee on sokeriton ja sisältää paitsi 27 grammaa heraproteiinia myös 100 milligrammaa kofeiinia annosta kohden.

Totuuden nimissä on tietenkin todettava, ettei proteiinikahvi ole oikeastaan aitoa kahvia. Mikään kahvihifistelijän herkkuhetki tämä kupillinen ei ole. Mutta ei se pahaakaan tee.