Käyttäjien arvostelu: 1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Kukaan ei ole vielä äänestänyt. Ole ensimmäinen!)
Loading...

Elimistö tarvitsee välttämättömiä rasvahappoja kuten omega-3:sta, mutta ei ole kykeneväinen tuottamaan niitä yksin. Omega-3-rasvahapot ovat välttämättömiä verenkierron ja luuston kannalta ja niiden nauttimisen on todettu parantavan mielialaa ja keskittymiskykyä.

Omega-rasvahappojen saanti on erityisen tärkeää, sillä elimistö ei pysty tuottamaan niitä itse. Useimmilla ihmisillä niiden saanti on liian vähäinen. Kaikki rasvat ovat joko tyydyttyneitä, tai tyydyttymättömiä. Tyydyttynyttä rasvaa kutsutaan kovaksi, sillä se on huoneen lämmössä kovaa. Tyydyttymätöntä rasvaa sanotaan pehmeäksi. Ainoastaan pehmeät rasvat sisältävätomega-rasvahappoja, ja ovat muutenkin terveellisempi vaihtoehto. Niiden käytöllä on suuri vaikutus mm. sydän-ja verisuonitautien ehkäisyssä. Pehmeät rasvat myös alentavat kolesterolia, ja auttavat verenpaineen hallinnassa. Tutkimuksissa on todettu pehmeiden rasvojen vaikuttavan positiivisesti ihoon, kehon sokeriaineenvaihduntaan, sekä estävän gynekologisia tulehduksia, tulehdusreaktioita, ja lasten laktoosi-intorelanssia. Pehmeiden rasvojen puutos näkyy etenkin ihon kunnossa, sekä hermoston toiminnassa.

6546_1Omega-3 70% Star Nutrition – vain 9,90€!

Rasvojen saantisuositukset:

Rasvan suositeltava osuus koko energiansaannista on 25-35%, ylipainoisella 23-30%. Ed. mainitusta määrästä vähintään ⅔ tulisi olla pehmeää rasvaa, ja kovaa rasvaa korkeintaan ⅓. Jos käyttää margariinia, jossa on 60% rasvaa, on aikuiselle naiselle sopiva määrä 6 tl, ja miehelle 9 tl. Kannattaa siis suosia sydänystävällisiä ruoanvalmistus tapoja, ja välttää voissa paistamista, tai kermassa hauduttamista. Käytä ruoanvalmistukseen kasviöljyä, tai juoksevaa-/pehmeää margariinia, joka sisältää enintään 60% rasvaa. Yhden leivän päälle riittää 5g, eli 1 tl margariinia. Salaatinkastikkeeksi tulisi käyttää vain öljypohjaista kastiketta, sopiva määrä on 0,5-1 rkl.

Miten välttää kovia rasvoja?

Monien ihmisten ruokavalio saattaa olla muuten kunnossa, mutta kovia rasvoja saadaan liikaa. Useimmiten syynä ovat eläinperäiset tuotteet, kuten rasvainen liha ja rasvaiset maitovalmisteet.

 • Vältä voita ja voipohjaisia rasvoja.
 • Valitse vähärasvainen liha, eli jauheliha 10% rasvaa sisältävänä, ja leikkelemakkara 4% rasvaisena.
 • Vaihda maitotuotteet vähärasvaisiin, tai rasvattomiin

Pehmeää rasvaa, ja sen sisältämiä omega-rasvahappoja saa helpoiten kasviöljystä, juoksevasta margariinista, pehmeästä margariinista ja rasvaisesta kalasta. Omega-3-rasvahappoa puolestaan on rypsiöljyssä, ja varsinkin pellavansiemen – ja kitupellavaöljyssä. Myös joihinkin margariineihin on lisätty omega-3-rasvahappoja. Näistä lähteistä saat näppärästi terveelliset rasvahapot, etenkin jos satut olemaan kasvissyöjä, etkä näin ollen voi syödä kalaa.

Rasvainen kala onkin sekasyöjälle hyvä omega-3 lähde. Lohi, kirjolohi, nieriä sisältävät sitä runsaasti, ja muikku ja silakka kohtuullisesti. Esimerkiksi hauki, ahven, turska, seiti ja kuha sisältävät hyvin vähän omega-3-happoa, joten valitse kaloista rasvaisin.
Omega-6-rasvahappoja saa mm. rypsi-, auringonkukka- ja soijaöljystä, sekä margariineista joihin on lisätty näitä öljyjä. Jos ravinnosta ei saada tarpeeksi omega-rasvahappoja, tulisi käyttää lisäravinteita, jotka toimivat erityisen hyvin monipuolisen ruokavalion lisänä.

Rasvahapot kuten omega-3 ja omega-6 ovat aivojen kannalta tarpeellisia, ja ilman niitä aivojen normaali kehittyminen ja toiminta häiriintyvät. Koska oikeita rasvahappoja saa ruokavaliosta vähän, on ravintolisän käyttäminen perusteltua. Ne ovat välttämättömiä jokaiselle, jotta aivot toimisivat normaalisti ja ihminen pysyisi fyysisesti terveenä.

 1. Omega-3-rasvahappoihin kuuluvat:
 2. Dokosaheksaeenihappo, (DHA)
 3. Eikosapentaeenihappo, (EPA)
 4. Alfalinoleenihappo, (ALA)

Omega-3-rasvahappojen on todistettu laskevan verenpainetta, madaltavan riskiä sydämen rytmihäiriöistä ja lisäävän veren juoksevuutta. EPA-rasvahappo laskee eritenkin koholla olevaa veren triglyseridiä. Omega-3 lisän nauttiminen laskee todennököisyyttä sairastua sydän- ja verenkierto tauteihin ja parantaa jo sairastuneiden tilaa huomattavasti. Eräässä tutkimuksessa omega-3 rasvahappoja saaneiden sydänkohtaukset vähenivät vaikuttavuusjakson aikana 19 % ja rintakipukohtaukset (angina pectoris) 24 % verrattuna henkilöihin, jotka nauttivat ainoastaan lumelääkettä. Kannattaa kuitenkin huomioida, että kalaöljyt ja omega-hapot voi saada myös syömällä kalaa muutaman kerran viikossa sekä vaihtamalla eläinperäiset rasvat kasvisrasvoihin. Pillereitä ei välttämättä tarvita!

Tilaa Omega3 netistä 

Omega-3-rasvahapot ovat todistetusti hyödyksi myös diabeteksen ja sen liitännäistautien ehkäisysemisessä ja hoitamisessa. Ne ovat

 • ovat tärkeitä sydämelle ja verenkierrolle.
 • pitävät verisuonet kimmoisina ja pehmeinä (poistaa rasvakertymiä verisuonista).
 • ovat tärkeitä aivoille ja mielenterveydelle.
 • ovat hyväksi silmille ja näölle.
 • niillä on hyvä vaikutus ihoon ja niveliin.

Omega-3 tuotteiden nauttimisen on myös todettu vähentävän lihastulehduksia ja muita tulehduksia ja parantavan siten palautumista kovista urheilusuorituksista. Yhdessä CLAn kanssa niiden on todettu parantavan immuniteettia.

Omega-3 kapselit kotiin

Harvat tuotteet ovat niin hyvin dokumentoituja ja tunnustettuja kuin omega-3-ravintolisät. On julkaistu yli 13 000 artikkelia, joissa vahvistetaan omega-3-rasvahappojen terveyttä edistävä vaikutus.

OmegaPro sisältää luonnollisia omega-3-rasvahappoja. Lisäksi se sisältää sekä kalsiumia, magnesiumia, D- ja E-vitamiinia. Toisin sanoen se on todella monipuolinen luontaistuote. OmegaPro sisältää runsaasti omega-3-rasvahappoja, joten kaksi kapselia sisältää tarvittavan vuorokausiannoksen.

Kuukauden kapselit ilmaiseksi

Nyt sinun on mahdollista saada kuukauden Omega-3 kapselit ilmaiseksi, kun tilaat VitaePro ravintolisän. VitaePro sisältää luonnollisia antioksidantteja astaksantiini, luteiini ja zeaksantiinia. Se edistää lihasten hyvinvointia, kehittää vastustuskykyä ja parantaa ihon hyvinvointia.