Monien syöpähoitojen, etenkin kemoterapian takia tärkeät immuunijärjestelmän solut kuolevat ja jättävät potilaan alttiiksi infektioille. Yhdysvaltalaisen tutkimuksen mukaan rintasyöpäpotilailla, jotka ottavat monivitamiinipillereitä tai ylimääräistä E-vitamiinia, tärkeät immuunijärjestelmän solut säilyvät paremmin elossa. Tutkimuksessa kysyttiin 49 naiselta, joilla oli todettu rintasyöpä, yksityiskohtaisesti näiden syöpää sairastaessaan käyttämistä lisäravinteista. Tutkijat totesivat, että 70 prosenttia naisista käytti yhteensä ainakin 165 erilaista valmistetta.

Keskimäärin potilaat söivät kolmea valmistetta, mutta jotkut naisista kertoivat käyttäneensä jopa 20 erilaista valmistetta. Yleisimmät valmisteet olivat monivitamiinipillerit, E-vitamiini ja kalsium. Monivitamiinipillereitä ja E-vitamiinia käyttäneet naiset kärsivät vähemmän neutrofiilisten valkosolujen kadosta. Nämä ovat tärkeä immuunijärjestelmän osa, jonka häiriö altistaa bakteeri-infektioille.

Kuitenkin, naisten, joiden veren folaattipitoisuus oli suuri, neutrofiiliset valkosolut vähenivät paljon enemmän. Tutkimusryhmä huomauttaa, että lisäravinteet ovat monimutkaisia aineita, joilla voi olla sekä hyödyllisiä että haitallisia vaikutuksia elimistöön. Ne voivat vaikuttaa lääkkeen pitoisuuteen tai poistumaan elimistöstä. Esimerkiksi folaatin käyttöä tutkimusryhmä ei suosittele rintasyöpäpotilaille. Asia erikseen ovat vaihtoehtoislääketieteen valmisteet, jotka saattavat vaikuttaa haitallisesti syövän lääkehoitoon. Tällainen on mm. mäkikuisma.