Täällä on listattun kaikki lisäravinteet, joista Punttis.net on ehtinyt kirjoittamaan. Pyrimme ajanmyötä arvostelemaan kaikki lisäravinteet objektiivisesti ja tutkituun tietoon nojaten.

Kun luet arvosteluja, pidä mielessä että mitään absoluuttisia totuuksia ei näissäkään asioissa ole. Jotkut lisäravinteet toimivat joillain, toisilla taas ei. Esimerkiksi kreatiini, joka on yleisesti hyödylliseksi todettu lisäravinne ei välttämättä hyödytä ihmistä, joka saa ravinnostaan jo riittämieen kreatiinia. Tribulus terrestris taas ei tutkitusti ole suurimmalle osalle urheilijoista hyödyllinen, mutta saattaa auttaa ihmisiä, joiden testosteronitasot ovat syystä tai toisesta laskeneet normaalia alemmas. Tutkimuksista ja arvosteluista voi kuitenkin päätellä, mitkä lisäravinteet toimivat yleisesti ja alkaa siltä pohjalta kokeilemaan mikä toimii juuri sinulle!

Lisäravinteet ovat tyypillisesti joko elimistön itse tuottamia yhdisteitä, joita aletaan syödä lisää tai luontaistuotteita, esimerkiksi kasviuutteita. Suomalaisia merkkejä ovat mm. Evolution lisäravinteet, Fast lisäravinteet ja Leader lisäravinteet. Lisäravinteiden käyttö saattaa olla järkevää ja edistää terveyttä. Terveysvaikutteisia suurin osa jollain tapaa onkin, vaikka välillä vaikutus saattaa olla täysin margiinaalinen tai puuttua kokonaan. Kuitenkin jos treeni ja liikunta on intensiivistä, ja ruokavalio kunnossa saattaa lisäravinteiden lisääminen diettiin olla järkevää. Esimerkiksi proteiinilisä saattaa helpottaa elämää suunnattomasti. Laiskoille: parhaat lisäravinteet ovat mielestämme kreatiini, proteiinit, palautusjuoma ja bcaa/beta-alaniini!

Lue lisää tästä!
Aloittelijan lisäravinteet!

Aloittelijan lisäravinteet

Tästä artikkelista on hyvä aloittaa. Selvitä, mitkä lisäravinteet sopivat aloittelijalle!

Lisäravinnearvostelut

Anti-estrogeenit

Lue lisää tästä!
Lisäravinteet naisille!

Lisäravinteet naisille

Oletko aktiivinen nainen? Lue täältä, mitkälisäravinteet sopivat naiselle

Lue lisää tästä!
Tehokkaat tehonlisääjät!

Tehokkaat tehonlisääjät

Selvitä, mitkä tehonlisääjät oikeasti toimivat.

Lue lisää tästä!
Parhaat rasvanpolttajat!

Parhaat rasvanpolttajat

Yleiskatsaus rasvanpolttajiin. Mikä toimii, mikä ei?