Kuntosalilla käydessä tulee tasapuolisesti kehittää kaikkia lihaksia, ja erityisesti on syytä olla unohtamatta jalkoja. Koska kaikki mitä meissä on, seisoo jalkojemme varassa, on monipuolinen jalkatreeni tärkeä osa niin hyvinvoinnin kuin esteettiseltäkin kannalta. Päivittäinen liikunta sekä esimerkiksi pyöräily kehittää vain tiettyjä osia jalasta, ja paljon pyöräilevä voikin löytää itseltään hyvin kehittyneet pohkeet, jotka tulevat esiin epämiellyttävästi kun muuta jalkojen osia ei ole treenautunut. Tässä punttis.netin ohjeet hyvään jalkatreeniin. Kiinteät jalat on ylpeyden aihe! Hoikat ja/tai treenatut jalkalihakset näyttävät hyvältä niin miehillä kuin naisillakin. Treenatessa tärkeät alueet ovat etu- ja takareidet, takapuoli ja pohkeet. Kun näitä osa-alueita treenataan oikeassa suhteessa, on tuloksena unelmien ala-vartalo!

Jalkojen treenaus kuntosalilla

Kuntosalille tehokkaimmat ja kätevimmät laitteet alkulämmittelyyn ovat crosstrainet, kuntopyörä sekä juoksumatto. Tämän jälkeen voi siirtyä kehittään jalan lihaksia esimerkiksi jalkaprässillä. Oman kehon kuuntelu on tärkeää äläkä missään tapauksessa laita liikaa painoja, sillä voit reväyttää paikkasi. Hyvä sarja aloittelijalle on 3 x 20. Muista tehdä liikkeet loppuun asti! Lähentäjä- ja loitontalaitteet ovat käteviä sisä- ja ulkoreisien treenaukseen. Etenkin naiset ovat innostuneet tästä laitteesta, sillä se tuottaa näyttäviä tuloksia nopeasti. Kokonaisvaltaiseen alavartalon treenaukseen hyviä keinoja ovat kuntosalien ohjatut ryhmätunnit. Spinning, kickboxing, aerobic ja stepping ovat loistavia keinoja liikkua yhdessä pitkästymättä ja samalla treenata alavartalo kuntoon!

Jalkojen treenaus kotona

Jalkatreeniä ennen tulee lämmitellä kunnolla. Jalkatreeni kannattaakin tehdä lenkin, uinnin tai nopean pikajumpan jälkeen. Mikäli ulos asti ei jaksa lähteä, voi lämmittelyn tehdä tekemällä askelkyykkyjä ja kyykkyhyppyjä.

Kyykky-ylösnousut Kyykky-ylösnousut ovat paras kotioloissa tehtävä, jalkoja rasittava treeni. Liikkeen voi tehdä joko käsipainoilla tai ilman. Painojen kanssa treeni on huomattavasti tehokkaampi. Liike täytyy tehdä selkä täysin suorana, jotta liikkeen aiheuttama lihastreeni kohdistuu oikeaan paikkaan. Aloittelijalle sopii 15 suorituksen sarjat, jossa mennään kyykkyyn 5 sekunnin ajaksi ja noustaan ylös rauhallisesti itseä riuhtomatta. Tämän jälkeen voi tehdä 15 suorituksen sarjan, jossa mennään selkä suorana kyykkyyn oikea jalka edessä taivutettuna, jolloin suorituksen vaikutus tuntuu etureidessä. Suorituksen jälkeen noustaan ylös ja vaihdetaan jalkaa, jotta molemat jalat saavat tasapuolisesti treeniä.

Kyykkyhypyt Jotta jaloissa saa veren kiertämään, ovat kyykkyhypyt loistava tapa nostaa sykettä ja harjoittaa samalla lihaksia. 15 suoritusta.

Pohjenousut

Pyöräilyn lisäksi voi tehdä myös pohjenousuja, joissa seinästä otetaan kiintopiste tasapainon säilyttämiseksi koska nousut tehdään varpaisillaan. Päkiöiden asentoa vaihtelemalla ja varpaat sisään- ja ylöspäin käännettynä treenin vaikuttaa pohkeiden joka osa-alueeseen. Kotitreeniä voi monipuolistaa, ja treenin vaikutusta tehostaa huomattavasti hankkimalla steppilaudan, jonka avulla porrasnousuja voi tehostaa.