Käyttäjien arvostelu: 1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (3 ääntä, keskiarvo: 4,67 kautta 5)
Loading...

Kreatiini on monessa tutkimuksessa tehokkaaksi todettu lisäravinne lihasharjoittelijoille. Kreatiinipyruvaatti on kreatiinin muoto, jonka on tarkoitus imeytyä perinteistä kreatiinimonohydraattia paremmin.

Ajatuksena on, että suolahapon vaikutuksesta kreatiinipyruvaatti pilkkoutuisi jo vatsassa ionimuotoisiksi kreatiiniksi ja pyruvaattihapoksi, jotka imeytyvät suoraan verenkiertoon ilman, että maksan täytyy niitä käsitellä. Sen sijaan perinteisen kreatiinimonohydraatin täytyy kulkea maksan kautta, mistä johtuen imeytyminen on puutteellista. Vastaava ilmiö koskee kalsiumpyruvaattia.

Väitetään, että kreatiinipyruvaatin etu monohydraatiin verrattuna on myös se, että se ei kerää lihakseen vettä. On kuitenkin epäselvää tankkaako monohydraatti todellisuudessa lihaksiin mitenkään huomattavia määriä vettä. Toisaalta pieni nesteen kertyminen saattaa olla juuri se syy, miksi kreatiini parantaa suorituskykyä. Tällöin kreatiinipyruvaatin väitetty taipumus olla keräämättä lainkaan nestettä saattaa olla merkki tehottomuudesta.

Löysimme yhden tutkimuksen, jossa kreatiinipyruvaatilla ei havaittu positiivisia vaikutuksia kovassa pyöräilytreenissä [1]. Viime kädessä tutkimustulokset kreatiinipyruvaatista ovat vaillinaisia ja ensisijaisesti suosittelemme nauttimaan kreatiinimonohydraattia, jonka teho ja turvallisuus tunnetaan.

Tilaa Creakic Hardcore, 180 kapselia heti!

Mistä ostaa?

Annostus
Annostelussa suosittelemme kokeilemaan tuotetta ilman tankkausjaksoa kuuden viikon ajan. Jos mitään ei tapahdu, kannattaa tuotetta käyttää aivan kuin kreatiiniakin.

[1] Int J Sports Med. 2003 Feb;24(2):144-50.
Effects of oral creatine-pyruvate supplementation in cycling performance

Tuotteita jotka sisältävät arvosteltua ainetta
Evolution Crp
Finmax Kreatiinipyruvax
Leader Sports Nutritionin 100% Creatinepyruvate