Käyttäjien arvostelu: 1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 ääntä, keskiarvo: 5,00 kautta 5)
Loading...

Heraproteiinia pidetään eräänä parhaista palautusjuoman muodossa nautittavista proteiineista. Salitreenin jälkeen keho tarvitsee paljon proteiinia ja hera imeytyy erittäin nopeasti – jopa vain puolessa tunnissa. Lue tästä lisää siitä, miten heraproteiini toimii ja mistä sitä kannattaa ostaa.

 

Heraproteiini on tehokas lisäravinne

Hera on luultavasti kaikkein suosituin lisäravinne eikä syyttä. Sen on lukuisissa tutkimuksissa todettu auttavan palautumisessa urheilun jälkeen. Heraproteiini, kuten myös muut täydelliset proteiinit kuten soija, lisäävät voimaa, lihasmassaa ja kestävyyttä. [1] [2] [5].

Ei ole täysin samantekevää, nautitaanko treenin jälkeen heraa vai jotakin muuta proteiinia. Hera on erityisen tehokas, koska siinä on hyvä aminohappokoostumus, parempi kuin vaikkapa useimmissa muissa eläinproteiineissa. Heran nauttiminen harjoittelun yhteydessä (tai jälkeen) on huomattavasti tehokkaampaa kuin vaikkapa kaseiinin ottaminen [3]. Tämä saattaa johtua siitä, että kaseiinin ja heran nauttiminen aiheuttaa lihaksissa hieman erilaisia muutoksia mm. aminohapposisällön suhteen [6].

Huomion arvoista on, että useimpien tutkimusten mukaan on melko yhdentekevää nautitaanko proteiinilisä heti harjoittelun jälkeen vai juuri ennen harjoittelua [4]. Kunhan vuorokauden aikana keho saa riittävästi kaikkia tarvitsemiaan aminohappoja, tarkalla ajoituksella ei ole väliä.

Heraproteiinin annostus

Suosittelemme käytettäväksi yhteensä noin 40 g heraproteiinia jaettuna kahteen osaan ennen ja jälkeen harjoitusta. Myös illalla ennen nukkumaanmenoa voi olla suositeltavaa ottaa noin 20-30 gramman annos heraa.

Mistä heraproteiinia kannattaa ostaa?

Tutkimuslähteet:

[1] Ingestion of Casein and Whey Proteins Result in Muscle Anabolism after Resistance Exercise
[2] Effects of whey isolate, creatine, and resistance training on muscle hypertrophy
[3] The effect of whey isolate and resistance training on strength, body composition, and plasma glutamine
[4] Stimulation of net muscle protein synthesis by whey protein ingestion before and after exercise
[5] Effects of leucine and whey protein supplementation during eight weeks of unilateral resistance training
[6] Ingestion of casein and whey proteins result in muscle anabolism after resistance exercise