Käyttäjien arvostelu: 1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4 ääntä, keskiarvo: 4,25 kautta 5)
Loading...

bcaa - haaraketjuiset aminohapot

Haaraketjuisten (BCAA) (l-leusiini, l-vaniili, l-isoleusiini) aminohappojen väitetään stimuloivan lihaskasvua, nopeuttavan palautumista, ylläpitävän lihasmassaa ja suorituskykyä dietillä sekä parantavan voimaa ja kestävyyttä.

Haaraketjuisten aminohappojen vaikutusta on tutkittu melko paljon. Tutkimuksissa on todettu [1] parantavan suorituskykyä ja vähentävän hapenkulutusta, [2] vähentävän harjoittelun aiheuttamaa kataboliaa (eli lihaskudoksen hajoamista), [3] ylläpitävän suorituskykyä dietillä sekä [4] lisäävän proteiinisynteesiä nautittuna yhdessä hiilihydraattien kanssa ennen harjoitusta.

Haaraketjuisia aminohappoja voidaan hyvällä syyllä pitää melko toimivana tuotteena. Mitään huomattavaa ja nopeaa lisäystä treenitehoihin tai lihasmassaan on turha odottaa, mutta pitkäaikaisella käytöllä on todettu vakavasti otettavissa tieteellisissä tutkimuksissa positiivisia vaikutuksia.

Annnostus
Edellä mainituissa tutkimuksissa käytettiin 7-15 g BCAA tuotetta päivässä. Tuotetta on laajasti saatavilla, ja hinnatkin ovat nykyään melko alhaisia.  Monessa tuotteessa suositellut annokset ovat kuitenkin liian pieniä. Tuotetta on yleensä tapana nauttia ennen ja jälkeen harjoituksen.

Mistä ostaa?

Screen Shot 2014-01-08 at 19.46.37

Osta BCAA-Hardcore 180 kapselia tästä!

…tai tutustu Aminopörssin laajaan aminohappovalmiste valikoimaan.

[1]Effect of acute and chronic branched-chain amino acids…
[2] Effect of branched-chain amino acid supplementation…
[3] Combined effects of caloric restriction and branched-chain…
[4] Timing of amino acid-carbohydrate ingestion alters anabolic …