Kuntoilu ei ole nykyään pelkkää hikeä ja hammasten kiristelyä. Se on myös muovia, kromia ja silikonilastuja. Hiki ja tuska eivät uuden teknologian avulla katoa minnekään, mutta kyllähän laitteista ja vempaimista voi iloa olla kuntoilijalle. Lue tästä lisää.

Sijoittajat innostuvat digitaalisesta kuntoilusta

Digitaaliset kuntoiluapuvälineet kasvattavat suosiotaan. Markkinoille tulee jatkuvasti uusia laitteita, jotka helpottavat liikunnan säätelyä erilaisilla tavoilla. Digitoday-lehden mukaan sijoittajat ovat tällä hetkellä innostuneita digitaalisista terveyslaitteista. Niiden myynnin ennustetaankin kasvavan kolmessa vuodessa yli 80 miljoonaan euroon viime vuoden 23 miljoonasta. Suurista yrityksistä mm. Sony ja Intel näyttävät tietä, kun samalla pienemmät startupit yrittävät innovaatioillaan haastaa jättiläisiä ja lohkaista itselleen palaa kasvavasta markkinasta.

Alle olemme koonneet suosituimpia, lupaavimpia tai ihan vain hupaisimpia älykkäitä kuntoiluvimpaimia.

Kuntoiluranneke

Erilaiset askel- ja aktiivisuusmittarit ovat erittäin suosittuja. Etenkin nykyään, kun aktiivisuusrannekkeet tekevät suoraa yhteistyötä sykemittareiden ja älypuhelimen liikuntasovellusten kanssa, yhä useampi kuntoilija hankkii kuntoilurannekkeen. Esimerkkejä hyvin muiden laitteiden ja sovellusten kanssa yhteen pelaavista rannekemalleista ovat Runtastic Orbit,

Toisaalta älyrannekellojen nousu saattaa heikentää pelkästään aktiivisuuden mittaamiseen tarkoitettujen rannekkeiden markkinoita. Ainakin, jos älyrannekelloista saadaan kehitettyä tyylikkäitä ja kevyitä malliltaan ja muotoilultaan.

Rannekkeiden rinnalla tarjolla on myös muita vastaavia laitteita. Esimerkiksi Misfit Shine toimii rannekkeena ja riipuksena tai se voidaan laittaa taskuun. Misfit mittaa aktiviteettia ja vertaa tuloksia etukäteen asetettuihin tavoitteisiin iPhonen kautta. Ja mikä parasta, kyseessä on vedenkestävä sensori, joten se käy myös uimareille ja surffajille.

Biometrinen mittari

Kehon toimintojen laaja-alainen mittaaminen voi mahdollistaa pidemmän päälle elämänhallinnan parantamisen ja terveyden kohentamisen tavalla, josta aiemmin ovat päässeet nauttimaan vain ammattiurheilijat. Fitbit One on pieni Android-tikku, joka kokoaa paitsi yleisiä aktiviteettitietoja, myös laskee kalorinsaantia, unirytmiä ja muita oleellisia terveystietoja.

Älykkäät pyöräilylasit

Nyt kun täysimittaiset älylasit näyttävät menettäneen suosiotaan, puolivälin ratkaisut astuvat markkinoille. Etenkin pyöräilijöille tarjotaan urheilulaseihin kiinnitettäviä lisätoimintoja. Esimerkiksi Sportiiiis-älyvimpain kytketään laseihin. Sen kuusi lediavaloa kertoo oleellisia tietoja pyöräilijän tilasta, muun muassa sykkeestä. Kuuloke supattaa korvaan lisädataa, kuten nopeuden, rinteen jyrkkyyden ja käytetyn voiman.

Sensoria Smart Sock Älysukka

Kyllä, älysukka! Tämä sukka mittaa ja välittää dataa nilkasta. Se on tarkoitettu ensisijaisesti juoksijoille. Sukka on sensoreistaan huolimatta pestävissä ihan normaaliin tapaan.

Lue lisää:
10 Cool Fitness Gadgets for Health Junkies (Hongkiat.com)