Käyttäjien arvostelu: 1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Kukaan ei ole vielä äänestänyt. Ole ensimmäinen!)
Loading...

Astma, sydäntaudit ja moni muu krooninen tauti johtuu tulehduksesta.

Oikeastaan tulehtuminen on syypää todella useaan krooniseen tautiin. Jos kuvittelet olevasi immuuni, mieti, onko sinulla koskaan ollut esimerkiksi tenniskyynärpäätä.

Tai ovatko lihaksesi olleet koskaan kipeät? Treenaaminen vahingoittaa lihasta. Lihakset tulehtuvat. Tämä lisää vahinkoa entisestään, mikä näkyy lisääntyneenä tulehduksena. Tämä on ikävä ongelma, koska lihakset eivät juurikaan kasva, mikäli ne ovat jatkuvasti tulehtuneet.

Tämä johtuu pitkälti meidän dieetistä. Ihmiset, joskus menneisyydessä, söivät omega-6 ja omega-3 rasvahappoja suhteessa 1:1 tai jopa 1:2.  Nykyään tämä suhde on lähempänä 20:1 tai 30:1.
Ja sen huomaa.

Ongelma piilee siinä, että omega-6 enemmäkin edistävät tulehduksia, kuin estävät niitä. Yksinkertaistaen jo se, että alat syömään vähemmän omega-6 ja enemmän omega-3 voi auttaa valtavasti

Suurin osa ihmisistä on kuullut, ja luultavasti syönytkin, kalanmaksaöljyä. Ongelma on kuitenkin se, että näitä tuotteita ei ole mietitty turhan pitkälle ja niiden pitoisuudet ovat liian pienet. Ennen kaikkea ne on suunniteltu naisille.

Hanki turvalliset lisäravinteet ja luontaistuotteet Hyvinvoinnin.fi -verkkokaupasta!

Jos syöt kalanmaksaöljyä, se on varmasti hyödyllinen. Jos siis olet nainen.

Olet varmasti kuullut DHAsta ja EPAsta, jotka ovat ne kaksi omega-3 rasvahappoa, joista ollaan kaikista kiinnostuneimpia. Nämä aineet ovat vähän niin kuin tyydyttämätön versioa CLAsta eli konjugoitu linolihappo. (mm. leader CLA)

Ongelma on se, että kalanmaksaöljyssä on paljon vähemmän EPA kuin DHAta.

Tämä on ok jos olet nainen, mutta miehet tarvitsevat enemmän DHAta kuin naiset. Tämä on todettu monessa tutkimuksessa.

Kannattaa siis etsiä itselleen kalanmaksaöljy tai omega-3 valmiste, jossa DHAta on noin puolet enemmän kuin EPA.

Toinen hyödyllinen ajatus on alkaa nauttia CLAta. Sillä saattaa olla saman tyyppisiä tulehduksia estäviä vaikutuksia kuin EPAlla ja DHAlla. Tämän lisäksi CLA (mm. leader CLA) saattaa polttaa rasvaa, aivan kuten EPA ja DHAkin.

Kokeile! Tässä meidän reseptimme flunssien välttämiselle, lihaskipujen katoamiselle ja kehon rasvaprosentin tiputtamiselle. Nauti vuorokaudessa:
EPA: 1000mg
DHA: 2000mg
CLA: 800mg

Apteekeista saa joitankin hyviä omega-3 valmisteita, ja esimerkiksi leader CLA on varteenotettava vaihtoehto CLAta ajatellessa.

Siitä asti kun aloin syömään CLA:ta ja kalaöljyjä, en ole KERTAAKAAN 9 kuukauden aikana sairastunut sillä tavalla että joutuisin olemaan sängyssä tai edes ottamaan päiväunia. Olen kyllä ollut kahdesti flunssassa ja kumpanakin kertana suurin oire on ollut pari aivastusta päivässä, kipeä kurkku ja toisella kerralla puolitoista päivää kestänyt 0,5 celsiusasteen lämpö/kuume, joka ei haitannut yhtään työntekoa. Tällä hetkellä olen siis toisen kerran flunssassa tänä aikana ja ainoa mistä olen joutunut tinkimään on treenaaminen, olen tarkoituksella huilannut 2 päivää treeneistä mutta huomenna olisi tarkoitus jatkaa vanhaan malliin. Taudit eivät siis puhketessaan aiheuta lähellekään niin pahoja oireita kuin ennen!