Suurin osa kehonrakentajista, voimaharjoittelijoista ja kuntosaliharrastajista rakastaa väitellä. Etenkin lisäravinteet ovat aihe, joka aiheuttaa jatkuvasti katkeria taisteluita erilaisilla keskustelupalstoilla internetissä. Yleisesti ottaen näissä väittelyissä esiintyy kolmen tyyppisiä ihmisiä. Niitä, jotka ihan aikuisten oikeasti uskovat kaikkeen, mitä JRFitnesin myyjät AMS tuotteesta sanovat. Sitten on niitä, jotka lukevat satoja ja satoja sivuja tutkimuksia ennen kuin luottavat edes kreatiinin olevan tehokasta ja turvallista. Suurin osa ihmisistä tippuu ryhmään kolme, joka omaksuu vallitsevan mielipiteen siitä mikä toimii ja mikä ei – asiaan sen enempää paneutumatta.

Toimivatko lisäravinteet oikeasti? Totuus, kuten yleensä, ei ole ihan yksiselitteinen juttu. Suurin osa lisäravinteista on turhia huijauksia, kuten nyt esimerkiksi tuo JRFitnessin AMS sekä Universalin Animal M-stak. Näitä tuotteita markkinoidaan katteettomilla lupauksilla ja ”tutkimuksilla”, joita ei todellisuudessa ole ikinä tehty – tai ainakaan ne eivät käsittele aihetta. Tämän artikkelin avulla voit välttää huijaukset, ja sijoittaa rahasi tuotteisiin, jotka todella tuottavat tulosta. Emme yritä listata kaikkia tuotteita, emmekä olla turhan analyyttisia – enemmäkin tämä on lista tuotteista, jotka tuovat eniten tuloksia suhteessa sijoitettuun rahamäärään.

Tutut ja turvalliset

Vähän kuten korkotili tai lähetyssaarnaaja-asento, nämä tuotteet eivät ole kauhean eksoottisia tai seksikkäitä, mutta ne toimivat. Nämä tuotteet ovat täysin varmoja investointeja, voit olla 100% varma siitä, että saat etsimäsi tuoton. Tässä meidän listamme tuotteista, jotka varmasti toimivat ja ovat turvallisia.

Alue 1 – Kaikki irti treenistä…

On varmasti melko selvää, että tehokas ja intensiivisempi treeni johtaa parempiin tuloksiin. Siksi ensimmäiseksi kannattaa sijoittaa sellaisiin tuotteisiin, jotka parantavat suorituskykyäsi salilla. Nämä tuotteet eivät suoraan auta esimerkiksi lihaskasvua, mutta niiden avulla saat kaiken irti salli viettämästi ajasta. Näihin tuotteisiin kuluu suorituskykyä nostavat tuotteet sekä piristävät aineet.

Alue 2 – … sekä palautumisesta

Mahtavat treenit ovat vain esimmäinen osa kehittymistä. Sinun täytyy saada myös kaikki irti palautumisesta. On tärkeää palautua treeneistä kunnolla ja nopeasti – näin saat treenattua enemmän. Parantamalla kykyäsi palautua, parannat kykyäsi kehittyä. Näihin tuotteisiin kuuluvat palauttavat tuotteet sekä tulehduksia ja muita vahinkoja vähentävät tuotteet. Tämä alue on jopa tärkeämpi kuin ensimmäinen – mitä järkeä on treenata kuin hullu, jos ei pysty palautumaan treenistä.

Alue 3 – Kätevää ravintoa

Ilman ravinteita kehomme ei kasva, mutta aina ei ole tarjolla täyspainoista ateriaa. Jos haluat kehittyä jatkuvasti, sinun tulee syödä tarpeeksi proteiinia ja rasvoja – elimistömme tarvitsee sekä aminohappoja että rasvahappoja kasvaakseen ja korjatakseen treenin aiheuttamia vahinkoja. Koska kehonrakentajan ja etenkin laihduttajien tulisi syödä noin kuusi proteiinipitoista ateriaa päivässä, on kätevää nauttia osa aterioista jauhemaisena – jossei sitten ole aikaa kokata kaikki päivät.

Alue 4 – Tehokasta rasvanpolttoa

Valtaosa treenaajista haluaa päästä eroon ylimääräisestä rasvasta, etenkin kehonrakentajat. Me kaikki tiedämme, miten kivuliaita aamuaerobiset ovat ja miten pitkä ja kivinen tie koko rasvanpolttoprosessi on. Rasvanpolttajia on monenlaisia, osa vähentää näläntunnetta, osa lisää energiankulutusta ja osaa tehostaa rasvaaineenvaihduntaa. Näistä toimivat kannattaa ehdottomasti ottaa käyttöön, sillä harva meistä nauttii rasvanpolttamisesta.

 Kombinaatiot

Tässä listä meidän nähdäksemme optimaalisista lisäravinne komboista jokaista edellä mainittua aluetta varten. Tuotteet on listattu tärkeimmästä vähinten tärkeään, joten voit valita tuotteet helposti budjettisi mukaan.

Ennen treeniä  

10-15g heraproteiinia 5g BCAA

5g Kreatiini

1-1,5g c-vitamiinia

8g Beeta Alaniini

Kofeiini

Treenin jälkeen

30g heraproteiinia

30g hiilihydraatteja (tätä määrää kannattaa vähentää, jos tavoittesi on laskea painoa)

1-1,5g C-vitamiinia

5g Kreatiini

Valmis paketti

Tällä ennen- ja jälkeen paketilla varmistat tehokkaat treenit ja nopean palautumisen.

Ennen ja jälkeen treenin paketti aloittelijalle

Kätevää ravintoa pitkin päivää 

Universal Animal Pak aloittelijan lisäravinteet: monivitamiiniAamulla kehosi on ollut kahdeksan tuntia ilman ravinteita, ja tarvitsee rakennuspalikoita nopeasti. Aamiaisella kannattaa syödä runsaasti hiilihydraatteja, mutta välttää sokereita. Tämän lisäksi kannattaa nauttia noin 15g proteiinia esimerkiksi rahkan tai kananmunan muodossa ja 15g hera/kaseiini proteiinijauheen muodossa. Aamulla elimistölle kannattaa tarjota myös riittävästi vitamiineja hedelmien ja vihannesten muodossa. Jos aamulla ei ehdi syödä tarpeeksi vihanneksia ja marjoja, täysin lyömätön tuote on Universalin Animal Pak. Se sisältää kaikki vitamiinit ja mineraalit, joita päivän mittaa tarvitset. Yksi annos vastaa noin 10-12 vihannesta sekä hedelmää. Toinen, halvempi vaihtoehto, on hyvä monivitamiini valmiste kuten Daily one

 

Päivällä esimerkiksi lounaan ja illallisen välissä kannattaa nauttia MRP kuten Nutrilett Intensiv tai perinteinen massanlisääjä. Mikäli olet dieetillä nauti pelkkää proteiinia noin 30g. Tai sitten syö ihan tavallista välipalaa – pari banaania, reissumies ja purkki rahkaa toimii loistavasti.

Illalla noin tunti ennen nukahtamista, on hyvä nauttia 10g BCAA aminohappoja ja 20g hitaast imeytyvää yöproteiinia. Tämä varmistaa, että elimistölläsi on riittävästi rakennuspalikoita, kun se korjaa vahinkoja yön aikana. Nukkuessa kehityt, joten on täysin välttämätöntä tarjota elimistölle riittävät rakennusaineet myös yön aikana. Illalla kanttaa myös varmistaa riittävä rasvahappojen – eli EPAn, DHAn sekä CLAn saanti. Lue artikkelimme näiden aineiden tärkeydestä: CLA, EPA ja DHA.

Rasvanpoltto

Nauti iltaisin CLAta. CLA edistää rasvaaineenvaihduntaan, ja estää rasvakudoksen muodostumista. Ennen treeniä nautittu termogeeni taas auttaa elimistöäsi polttamaan rasvaa kun treenaat.

Nämä tuotteet ovat toimivia perustuotteita, joiden hyödyllisyydestä on tieteellistä näyttöä. Nämä tuotteet eivät myöskään ole kalleimsta päästä, eli et maksa itseäsi kipeäksi. Näitä tuotteita käyttämällä kehityksesi on taattu! Markkinoilla on varmasti muitankin toimivia tuotteita, mutta ne ovat kalliimpia ja epävarmempia. Nämä tuotteet toimivat varmasti, etkä maksa itseäsi kipeäksi! Rasvanpoltosta voi lukea lisää täällä!

Massanlisäyspaketti aloittelijalle

massanlisäys aloittelijalle

Aloittelija lisäravinteet netistä

Kannattaa tutustua seuraaviin verkkokauppoihin: